+370 6763 4008
Pirkti internetu

5 skirtumai tarp polietileno ir polipropileno

MAISTINIO POLIETILENO IR POLIPROPILENO PAKAVIMAS

1. CHEMINIS IR ŠILUMOS ATSPARUMAS

Aukšta temperatūra: polipropilenas atlaiko aukštą temperatūrą geriau nei polietilenas. Pirmasis išlieka nepriekaištingos būklės nuo 140 ° C iki 170 ° C, tačiau aukščiausia temperatūra, kurią pastaroji gali atlaikyti, yra nuo 105 ° C iki 115 ° C
Žema temperatūra: šiuo atveju polietilenas yra atsparesnis esant žemai temperatūrai, išlaikant jo savybes net iki -80 ° C. Polipropilenas išlaiko savo savybes tik virš 0 ° C.
Cheminis atsparumas: nepaisant to, kad polietilenas atsparesnis aplinkos poveikiui, būtent polipropilenas išsiskiria dideliu atsparumu abrazyvinėms rūgštims, o tai yra vienas iš pagrindinių dviejų plastikų skirtumų.

2. LANKSTUMAS

Polietilenas yra labai elastinga medžiaga, kuri lengvai išsitempia, todėl yra puiki medžiaga maisto pakavimui. Polipropilenas yra daug mažiau lankstus, nors jį suglamžyti yra ypač sunku. Atsižvelgiant į plastiko orientaciją – BOPP arba OPP -, jis turės didesnį ar mažesnį lankstumo laipsnį.

3. LENGVUMAS IR SPALVA

Polipropilenas yra daug lengvesnė medžiaga, nei polietilenas. Kalbant apie spalvą, natūralia forma pirmasis yra permatomas baltas, o polietilenas yra bespalvis. Siekiant sukurti geriausias pakavimo savybes, naudojami skirtingi pramoniniai ekstruzijos procesai, kitaip tariant, didesnis skaidrumas, balkšvumas, permatomumas ir kt.

4. PERDIRBAMUMAS

Maistines polipropileno ir polietileno pakuotes lengva perdirbti, nes abi medžiagos yra termoplastikai. Tai reiškia, kad veikiami šilumos procesų jie ištirpsta ir gali būti pakartotinai formuojami. Konkrečiu šių dviejų plastikų atveju po perdirbimo juos galima naudoti iš naujo. Tačiau polietilenas yra plačiau perdirbamas iš šių dviejų.

5. NAUDOJIMAS MAISTO PRAMONĖS PAKAVIMO PROCESUOSE.

Skirtingi abiejų plastikų bruožai reiškia, kad jie naudojami kaip maisto pakuotės. Pažvelkime į keletą pavyzdžių:

Mikrobangų pakuotės: dėl atsparumo aukštai temperatūrai polipropilenas puikiai tinka mikrobangų pakuotėms.

Didelis karščio atlaikymo laipsnis: maisto pakuotės su dideliu karščio atlaikymo laipsniu arba atsparumu karščiui, puikiai tinka pakuoti riešutus, ryžius ar padažus. Jis daugiausia pagamintas iš dviašės krypties polipropileno BOPP.

Reikia konsultacijos

Mums nėra per mažų užsakomų kiekių ar per mažų projektų.

Susisiekite ir aptarsime jūsų projektą!